2015 startade en ny YH utbildning i småskalig träförädling på Svenljunga Naturbruksgymnasiet. I utbildningen ingår en rad olika kurser bl.a. timring med rundtimmer. Läs mer om utbildningen här.


Under 2010 och 2011 har två kurser i rundtimring med sadelknuten hållits i södra Sverige i samarbete med naturbruksskolorna i Värnamo (Småland) våren -10, och i Svenljunga (Västergötland) sommaren -11.

Timret har avverkats på skolornas fastigheter av elever som sedan också på olika sätt varit aktiva i uppbyggnaden. Stockarna har handplockats ur äldre tallbestånd och varit av mycket fin kvalitet, många mellan 100-150 år gamla och upp till 17 m långa.

Bägge kurserna har varit öppna för anmälan till alla som varit intresserade, inga förkunskapskrav har varit nödvändiga. Åldern på deltagarna har varierat mellan 17-65 år.

Kurserna har uppskattats av både deltagare och kursledare. Det är roligt att jobba tillsammans i grupp mot ett gemensamt mål där resultatet blir så påtagligt, och dessutom har goda chanser att komma till nytta för kommande generationer.

Maila gärna dina frågor angående kurser.

Länkar för kursdeltagare:

(kräver inloggning)

Åseda 2010

Svenljunga 2011